dinsdag 7 december 2010

Wijn om op te eten

Wijn als basis voor meel. In Europa en de Verenigde Staten verschijnen steeds meer soorten ‘wijnmeel’ op de markt waarmee je bijvoorbeeld broden, pasta’s of brownies met cabernetsmaak kunt bakken.Brownies and pasta get wine flour twist from Marché Noir.
Marché Noir Foods, een bekende bakkerij in Californië met een ‘geheim laboratorium’, geeft aan dat hun 'standaardmeel' net zo populair is als hun brownies en pasta’s die gemaakt worden van 'cabernet wijnmeel'. In Europa en Canada wordt ondermeer ‘Vinifera Grape Powder’ verkocht; glutenvrije meel met als basis de schillen van de druif die voor Canadese cabernetwijn wordt gebruikt. Volgens Marché Noir Foods is ‘wijnmeel’ rijk aan ijzer, vezels, vitaminen en antioxidanten. Het betreft een hele andere, unieke manier om de smaak van wijn te beleven.
Wijnmeel kun je op dezelfde manier gebruiken als gewoon meel. Op marchenoirfoods.com en viniferoforlife.com kun je recepten downloaden voor onder meer chocolade cabernetkoekjes, cabernet hazelnoottaartjes, cabernet velvet cupcakes, pizza margherita op wijnbasis en wilde paddestoel & cabernetpannekoeken.
Bron: The Independent

Geen opmerkingen:

Een reactie posten