maandag 27 december 2010

Wijn kopen via de webcam

Restaurant 't Schulten Hues
Restaurant 't Schulten HuesSterrenrestaurant ’t Schulten Hues in Zutphen heeft als eerste een gastronomische webshop met videoconferencetechniek geopend. Klanten kunnen op afstand, via de webcam, persoonlijk advies krijgen over wijn en delicatessen.

Wijnsites met chatfuncties bestaan al langer, maar online advies via een videoconferentie is nieuw. Volgens directeur Gerband Pot van Crystal Park New Media, het bedrijf dat de benodigde apparatuur en software installeerde, is het nog een experiment. "Het is voor ons ook nieuw", aldus Lisette Geerdink, die de zakelijke klanten voor het restaurant via de webcam te woord gaat staan.

Als het aan Pot ligt, komen er volgend jaar zelfs live webcasts van wijnproeverijen. Deelnemers kunnen dan thuis 'meeproeven'. Zij krijgen vooraf een proefpakket met wijnen, gerechten en ingrediënten opgestuurd.

De webshop van ’t Schulten Hues is onderdeel van een bestaande fysieke winkel. Gaat dat wel werken als de verkoper ook nog klanten in de winkel zelf moet helpen? “Dat is niet anders dan in een normale winkel”, zegt Pot. “Daar moet je soms ook even op je beurt wachten.”

Bron: Sprout.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten