woensdag 29 december 2010
IJswijn goedkoper
Slimmeriken in de Verenigde staten hebben een manier bedacht om met minder risico en besparing op arbeidskosten een ijswijn op de markt te brengen. Voor de consument zit daar een prijsvoordeel aan van ongeveer 25 %. De wijnboeren oogsten in de herfst en leggen de druiven dan in vrieskasten, die zo zijn ingesteld dat ze als het ware de ideale buiten-omstandigheden nabootsen. Ijswijnmakers die aldus te werk gaan beweren dat hun wijn ook nog beter smaakt dan wanneer de druiven onder natuurlijke omstandigheden zijn geoogst. Jim Trezise, voorzitter van de New York Wine & Grape Federation benadrukte bij de presentatie van de nieuwe methode dat zekerheid voor de producenten het belangrijkste voordeel is. Ze hoeven niet langer ’s morgens om vijf uur een ploeg de wijngaard in te sturen met het risico, dat de druiven toch net niet de juiste oogsttemperatuur hadden
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten