woensdag 2 maart 2011

Nicolaas Klei wint 'Prijs voor de Pers 2010'

Wijnschrijver Nicolaas Klei heeft op 2 februari de 'Prijs voor de Pers' ontvangen uit handen van Aurora Tarruella, handelsraad van de Ambassade van Spanje. De jury was het er unaniem over eens dat Nicolaas, met zijn eigen verfrissende manier van schrijven over wijnen, de winnaar moest zijn. "Doordat Nicolaas je meeneemt in zijn smaakbeleving en hij met veel humor schrijft, werken zijn wijnrecensies op de smaakpapillen en op de lachspieren."
De eigenzinnige wijnschrijver wist al vele lezers te bekeren tot zijn overtuiging dat wijn niet moeilijk moet zijn, maar lekker. Wekelijks schrijft Nicolaas in Elsevier en AD, en hij publiceerde diverse boeken, waaronder de wijnencyclopedie Tot op de bodem. Sinds 2001 publiceert hij jaarlijks de Supermarktwijngids. Om de week verschijnt er een column van Nicolaas op Bythegrape.com.

De Prijs voor de Pers is een initiatief van ICEX/Vinos de España, onderdeel van het Spaans Promotie Centrum op de Economische en Commerciële Afdeling van de Ambassade van Spanje in Nederland. Het is een jaarlijkse prijs, bedoeld om wijnschrijvers te onderscheiden die inspirerende, creatieve en informatieve artikelen of reportages schrijven over Spaanse wijnen in de Nederlandse taal.
Dit jaar is de zesde editie van de Prijs voor de Pers gehouden. De voorgaande edities zijn gewonnen door: Hubrecht Duijker (2005), Gert Crum (2006), Onno Kleyn (2007) Harold Hamersma (2008) en Ellen Dekkers (2009).


Bron

Geen opmerkingen:

Een reactie posten