woensdag 9 maart 2011

Hoogste wijnkelder

Mooiste wijnkelder op 10.000 meter hoogte is Australisch


Het jaar is nog vrij jong en toch vliegen de lijstjes ons al rond de oren. Bijna letterlijk deze keer, want het magazine Business Traveller maakte zopas in Londen zijn “Cellars in the Sky Award” bekend. Zeg maar de oscars voor de beste wijnkelders - alhoewel: wijnzolder staat hier meer op zijn plaats - bij de internationale vliegtuigmaatschappijen.

Grote winnaar werd andermaal het Australische Quantas, dat zowel in de categorie ‘Business Class’ als ‘First Class’ de hoofdprijs wegkaapte. Maar bovendien werd Quantas nog eens laureaat met de ‘beste witte wijn’, ‘de beste rode wijn’ en ‘de beste mousserende’ in First Class, en kreeg het op de koop toe nog eens drie extra onderscheidingen voor respectievelijk de ‘beste selectie in beide klassen, ‘het homogeenste aanbod in Business Class’ en ‘het homogeenste aanbod in First Class’, kortom 6 deelprijzen in totaliteit.

Hier wordt de wijnliefhebbende zakenreiziger blijkbaar het best vertroeteld:


Wijnpalmares Business Class

1. Qantas
2. Air New Zealand
3. Qatar Airways
4. Malaysia Airlines
5. American Airlines

Wijnpalmares First Class

1. Qantas
2. Qatar Airways
3. All Nippon Airways
4. Cathay Pacific
5. Thai Airways

Opvallende afwezigen in deze Top 5 zijn echter de Europese vliegmaatschappijen. Alleen British Airline en Lufthansa werden twee keer in de ganse competitie vermeld, maar daar bleef het ook bij. Voor de rest is het al down under en Azië dat onze glazen blijkbaar met stijl vult.

Bron

Geen opmerkingen:

Een reactie posten