woensdag 23 februari 2011

Wijn oplichting

Dure chateauwijnen blijken uit Lidl en Aldi afkomstig:

Het gerecht in Brugge heeft een man ontmaskerd die Lidl- en Aldi-wijnen voor woekerprijzen aan goedgelovige bejaarden verkocht.

De 56-jarige wijnfraudeur uit het West-Vlaamse Tielt maakte een hoogbejaarde adellijke vrouw uit Brugge enkele weken geleden 30.000 euro afhandig. Ze zou daarvoor dure kasteelwijnen geleverd krijgen. In werkelijkheid bleken de flessen afkomstig uit de warenhuizen Aldi en Lidl, en kostte de wijn maar 3 Ć  4 euro per fles. Voor de oplichter de flessen bij zijn 'klanten' ging afleveren, weekte hij de originele etiketten los en plakte er etiketten van niet-bestaande kasteelwijnen op.
Kennissen van de vrouw, die in een Brugs bejaardentehuis verblijft, informeerden de politie nadat bleek dat de zogezegde kwaliteitswijn goedkope wijn was.

De oplichter werkte samen met een Tunesisch callcenter, dat telefonisch klanten ronselt, bij voorkeur bejaarde mensen die soms dagenlang werden gestalkt tot ze uiteindelijk een bestelling plaatsten. De opgepakte man beweert trouwens zelf ook een slachtoffer te zijn van de mensen achter het callcenter in Tunesiƫ.

Bron

Geen opmerkingen:

Een reactie posten