maandag 14 februari 2011

Australische overstromingen bereiken wijngaarden.

De huidige overstromingen in Australië hebben de belangrijkste wijngebieden van het land bereikt. Wijnhuizen en wijngaarden in de staat Victoria staan onder water. Naar schatting is twintig procent van het wijnbouwgebied verwoest door zware regenval en overstromingen. De wijnboeren vrezen dat de extreme neerslag tot schimmelziektes in de wijngaard zal leiden.

Een week na de overstromingen in Queensland, waarbij 17.000 woningen onder water kwamen te staan, werd Victoria geteisterd door zware regenval. De wijnbouwgebieden in Grampians, Great Western en de Pyreneeën in het westelijk deel van de staat zijn het zwaarst getroffen.

In Zuidoost-Australië vormen valse en echte meeldauw op dit moment al een bedreiging voor de oogst. In Clare Valley, een van de oudste wijnregio’s van Australië, is ongeveer tien procent van de wijnstokken al aangetast door deze schimmelziekte.

Omdat de overstromingen in zowel Victoria als Queensland het peil van het rivierwater doen stijgen, wordt ook gevreesd voor uitbraak van botrytis (grijze of grauw schimmel) in Riverina en Riverland, de grootste wijnregio’s van Australië.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten