donderdag 28 april 2011

Oudste champagne wordt geveild

Twee van de oudste flessen champagne ter wereld zullen op 3 juni worden geveild. Dat hebben de provinciale autoriteiten van de Finse eilandengroep Åland deze week bekendgemaakt.

De flessen werden vorig jaar uit een scheepswrak gehaald dat begin 19e eeuw in de Oostzee was gezonken. Een van de twee flessen is afkomstig van champagnehuis Veuve Clicquot, dat in 1772 begon  met produceren. De andere fles is een Juglar, een champagneproducent die in 1829 werd opgekocht.

De veiling zal plaatsvinden in de Ålandse hoofdstad Mariehamn, onder verantwoordelijkheid van veilinghuis Acker Merall & Condit. De opbrengst is bestemd voor goede doelen; het geld zal onder andere besteed worden aan verbetering van de Oostzee.

Nog goed drinkbaar

Het scheepwrak werd in juli 2010 in de buurt van de Åland Eilanden gevonden. In totaal werden 145 flessen champagne opgedoken, die volgens kenners nog prima te drinken zijn. Van de 145 flessen zijn er 95 afkomstig van champagnehuis Juglar, 46 van Veuve Cliquot en 4 van Heidsieck. Daarnaast zijn enkele flessen met bier gevonden.

Bron

Geen opmerkingen:

Een reactie posten