donderdag 29 september 2011

EasyJet schenkt beste witte wijn

De witte wijn van low faires airline easyJet is door een panel van internationale reizigers en wijnkenners tijdens een blinde smaaktest verkozen tot de beste airline wijn. De wijnproeverij, uitgevoerd in opdracht van vlucht vergelijkingssite Skyscanner, bestond uit een panel van tien juryleden, onder leiding van wijnkenner Tom Cannavan.  Het panel werd gevraagd om blind twaalf rode en twaalf witte wijnen te proeven aan boord van de belangrijkste airlines, waarna ze deze een score moesten geven op een schaal van één tot tien. easyJet´s Louis Mondeville Côtes de Gasgogne (uit Frankrijk) kwam als winnaar uit de bus  in de witte wijn categorie.  


 James Cave, Skyscanner´s wijnkenner en redacteur van wijnblog regularwino.com: “Vóór de wijnproeverij had ik hoge verwachtingen van luchtvaartmaatschappijen als Emirates, aangezien ik weet dat zij veel investeren in hun eten en drinken aan boord. Maar ik was prettig verrast door de kwaliteit van de low fares airlines.


Terwijl de resultaten zeker aantonen welke de beste wijnen bij voorkeur zijn, is het belangrijk te vermelden dat de drinkomstandigheden anders zijn op 30,000 voet. De smaakpapillen zijn minder gevoelig, de wijn is wellicht niet op kamertemperatuur en de gereduceerde hoeveelheid verse zuurstof in de drukcabines betekent dat je wijn niet hetzelfde ademt als op “de grond”. Luchtvaartmaatschappijen moeten bij het selecteren van de wijnen die ze passagiers aan boord willen aanbieden met dit alles rekening houden.”


Catherine Lynn, easyJet´s Customer and Revenue Director: “Als wijnliefhebber was ik verheugd te horen dat onze witte wijn aan boord is verkozen als de beste airline wijn. We zijn trots op het aanbieden van een goede service aan boord, waardoor passagiers relaxed kunnen genieten van de beste wijn in de lucht!”


Het panel van de proeverij bestond uit tien juryleden met zeven nationaliteiten, inclusief wijnexpert Juel Mahonney van `Wine Women & Song´ en Peter Adshead, sommelier bij vijfsterren hotel Rocco Forte Balmoral Hotel in Edinburgh.


Bron

Geen opmerkingen:

Een reactie posten