maandag 2 mei 2011

Teveel alcohol bedreigt Bordeaux-stijl

De alcohol-niveaus van merlot zijn in Bordeaux zo hoog geworden dat het regionale karakter verloren dreigt te gaan, zeggen oenologen. In zowel de jaren 2010 als 2009 bevatte die wijn meer dan 15 %. Dat is  een storende situatie vindt Didier Cuvelier, eigenaar van Château Leoville Poyferre in St. Julien. 'Een van de redenen voor het planten van merlot in de Medoc was tot nog toe dat die daar beter rijpte dan de cabernet sauvignon. Maar nu lopen we het risico dat onze wijn totaal van karakter verandert', aldus Cuvelier.

Bron

1 opmerking:

  1. Kan me voorstellen, dat karakter verandert, al is het dan meer omdat de merlot voorheen nooit zo'n graad van rijpheid vertoonde net als andere rassen. Bovendien passen de wetgevers de regels tegenwoordig snel aan, gedwongen vanuit de regels die er niet zijn in de nieuwe wereld. De-alcoholiseren mag nu ook in Frankrijk op beperkte schaal.....

    BeantwoordenVerwijderen