donderdag 24 november 2011

Collection van EuroCave – wijnkast met body


EuroCave heeft een serie wijnkasten ontwikkeld die uniek is in vele aspecten; het bijzondere uiterlijk biedt de mogelijkheid om de wijnkast overal te plaatsen, de vormgeving past in een klassiek en strak interieur, de design deuren zorgen voor een zeer geraffineerd effect en de kleuren zijn zowel gedurfd als ingetogen en met elkaar te combineren. 

De ronde en zuivere belijning van de Collection geeft de wijnkast de uitstraling van een eigentijds meubel. Daarbij zijn de kleur keuzes (rood, wit, zwart en een lichte en donkere houtnerf) geschikt voor zowel moderne, strakke als klassieke interieurs. Een full glasdeur, doorzichtig of zwart, zorgt voor de finishing touch van de wijnkast.


De Collection is verkrijgbaar in 3 verschillende hoogten, met 25 kleurencombinaties en diverse toepassingsmogelijkheden voor het bewaren, serveren en presenteren van de wijn. De wijnkasten zijn voorzien van een elektronische display met verschillende alarmfuncties en een amberkleurige verlichting.

EuroCave is producent van een groot assortiment wijnkasten, wijnrekken, wijnkelder koelingen en diverse wijn per glas systemen voor zowel de consument (www.eurocave.nl) als voor de betere Horeca en andere wijn professionals (www.eurocave-professional.nl). Sinds de ontwikkeling van de eerste wijnkast, ruim 35 jaar geleden, is EuroCave innovator op het gebied van het bewaren, serveren en presenteren van wijn. De producten van EuroCave onderscheiden zich in een ruim assortiment, hoge kwaliteit en service, ergonomische ontwikkelingen, levensduur en verhoging van het wijngenot. 


donderdag 17 november 2011

Thema weekend: wijn bewaren – wijnkast versus wijnkelder


Hoe bewaart u uw wijn het beste?


Wat weet u wel en wat weet u nog niet over dit onderwerp? Constante temperatuur tussen en de 10 en 14° C is waarschijnlijk wel bij u bekend, maar waar moet een goede wijnopslag nog meer aan voldoen? Om antwoord te geven op deze en andere “wijn bewaar” vragen organiseert EuroCave een leerzaam, informatief en gezellig thema weekend: wijn bewaren – wijnkast versus wijnkelder. U bent van harte welkom om geheel vrijblijvend binnen te lopen en alles te weten te komen over het bewaren van wijn in uw persoonlijke situatie.



Wat : Thema weekend: wijn bewaren – wijnkast versus wijnkelder
Wanneer : Vrijdag 18 november van 9.00 tot 21.00 uur
               : Zaterdag 19 november van 9.00 tot 17.30 uur
               : Zondag 20 november van 12.00 tot 17.30 uur 
Waar : Prof. Eijkmanweg 5, 5144 ND WAALWIJK 
Informatie : Via 0416 344400 , info@eurocave.nl of www.eurocave.nl 
Toegang : Gratis

donderdag 10 november 2011

Water bij de wijn


Een experiment in Zwitserland met het bewaren van flessen wijn op de bodem van het Meer van Genève heeft niet gebracht wat men ervan gehoopt had. De bedoeling was om te testen hoe 400 flessen Chasselas 2009 van Château de Chillon de rijping op 30 meter diepte zouden ondergaan. Echt nieuw was de test niet, want dit soort experimenten zijn wel eens vaker gedaan. In Zwitserland wilde men er echter twintig jaar voor uittrekken en ieder jaar 12 flessen proeven om te zien hoe de wijn zich zou ontwikkelen. Maar helaas, al na het eerste jaar is gebleken dat de kurken niet waterdicht waren...

In Frankrijk zal men van dit nieuws wellicht geschrokken zijn, want voor de kust van Saint-Malo zijn in mei van dit jaar 1000 flessen Côtes de Francs afgezonken. Die liggen echter op maar 15 meter diepte.

bron: WIC


maandag 7 november 2011

Thema weekend bij EuroCave

Wijn bewaren – wijnkast versus wijnkelder

EuroCave organiseert weer een leerzaam, informatief en gezellig thema weekend: wijn bewaren – wijnkast versus wijnkelder. U bent van harte welkom om geheel vrijblijvend binnen te lopen en alles te weten te komen over het bewaren van wijn in uw persoonlijke situatie. U bent niet verplicht iets te kopen, maar mocht er in ons uitgebreide assortiment toch iets van uw keuze bij zitten, dan kunt u rekenen op een leuke korting of een mooie kist bewaarwijn. Dit alles natuurlijk onder het genot van een hapje en een drankje. Wij zien u graag op één van deze dagen in onze showroom in Waalwijk.


Wat : Thema weekend bij EuroCave
Thema : Wijn bewaren – wijnkast versus wijnkelder
Wanneer : Vrijdag 18 november van 9.00 tot 21.00 uur
               : Zaterdag 19 november van 9.00 tot 17.30 uur
               : Zondag 20 november van 12.00 tot 17.30 uur
Waar : Prof. Eijkmanweg 5, 5144 ND WAALWIJK
Toegang : Gratis
Website : www.eurocave.nl